trešdiena, 2013. gada 2. oktobris

Joki

Gadās mums te arī visādi joki. Grūti aprast ar to, ka satiksme uz ielas otrā virzienā notiek. Andai vairākkārt gadījies tā, ka stāv pieturā un tik pēc laika attopas, ka ne īstajā ielas pusē. Te vēl daži piemēri.

1. Anda iepazīstas ar kaimiņu un runā par vīru - bastardu.

Kad esam pie pašām mājām, Timotejs pasācis pasteigties pa priekšu, paslēpties aiz sētas pie mājas durvīm un biedēt mammu, skaļi rēcot. Protams, ka pēc simtā šāda izgājiena mamma ne vien vairs nebaidās, bet pat nepamanā šādu biedēšanu. Kādu rītu, kad atgriezāmies mājās no māsas pavadīšanas uz skolu, Timotejs atkal ķeras pie sava vecā labā joka... Šoreiz viņa rēciens patiešām bija briesmīgs un skaļš. Rezultātā uz ielas iznesas kaimiņš un skrien man palīgā. Viņš gan pats šķiet bija diezgan nobijies. Atvainojos simts reizes un sākām runāties par šo un to. Viņš, pēc akcenta spriežot un pēc tā, ka viņam te pašam savs modes bizness, varētu būt itālis. Kad jautāja, ko tad mans vīrs dara, sāku garo versiju. Viņš pārāk neuztvēra. Tad teicu īsi, ka viņš ir "pastor" (angliski- mācītājs). Uz to viņš pasmaidīja un sāka mani mācīt, ka tādu vārdu labāk lai es te nelietojot, ka tas esot rupjš vārds. Man acis lielas. Vairākkārt atkārtoju vīra nodarbošanos, bet viņš tik pie sava, ka šādi labāk nerunāt. Ko tad es tāāāādu pateicu?! Izrādās viņš dzirdēja nevis "pastor", bet "bastard". Tā arī nezinu, ko viņš tagad par manu vīru domā. Bet es labi zinu, kādā kompānijā radis uzturēties šis mūsu kaimiņš:-)

2. Svētdienas skolā.

Svētdienās visa ģimene dodamies uz rīta dievkalpojumu plkst.10:30. Tā kā Mārtiņš piedalās arī vakara dievkalpojumā un dzird svētrunu, tad rīta dievkalpojumā viņš parasti dodas Timotejam līdzi uz svētdienas skolu, kur viņš vēl īsti nav iejuties, lai paliktu viens pats. Anda tad var piedalīties dievkalpojumā.

Svētdienas skolā viņi šogad mācās Marka evaņģēliju, ļoti līdzīgi kā mēs šīs vasaras bērnu nometnē. Katru reizi viņi arī sagatavo vēstulīti vecākiem par galveno domu no Rakstu vietas, kas bērniem mācīta un dod līdzi krāsojamo lapu. Timotejs svētdienas skolā apguvis jaunu frāzi angliski: "Jesus is King" (Jēzus ir valdnieks). Nāk mājās un to skandina. Paiet vairākas dienas un pie vakariņu galda pēkšņi Timotejs izsauc: "Jesus is King!" (būtu interesanti uzzināt, kāda bija viņu domu ķēdīte galvā, kas šķietami ārpus konteksta viņam šo frāzi atgādināja, bet tas nu tā.) Mārtiņš, lai pārbaudītu, vai Timotejs arī saprot, ko viņš angliski saka, viņam jautā: "Bet tu zini, ko tas nozīmē?" Uz to Timotejs ar nopūtu pamācošā balsī: "Bet, tēti, tu taču arī biji svētdienas skolā!"

3. Vandāļi

Pilsētas centrā mākslas ekspozīcija tieši pie baznīcas - milzīgi cipari. Svētdienā pēc dievkalpojuma ejam garām - bērniem tie ļoti patīk. Katrs sameklē savu gadu skaitli, grib nofotogrāfēties. Nu labi, kāpjam virsū, fočējamies. Visi citi garāmgājēji arī līdzīgi dara. Jauki. Kad pienākam pie pēdējā cipara, pamanām uzrakstu "Please, do not touch!" ("Lūdzu, neaiztikt!"). Nu vandāļi, ko lai saka?!


 
 
4. Zvēri.
 
Londonā ir daudz skaistu parku. Arī tur, kur mēs dzīvojam ir ļoti liels Soutwark parks. Spēļu laukumā bērni priecājas par līdz šim garāko slidkalniņu, ko esam redzējuši. Kaut arī milzīga pilsēta, tomēr dabas tuvums arī jūtams. Piemēram, vāveres te ir tā kā Rīgā baloži - daudz, visur un vienmēr badā. Vāveres šeit nebaidās no cilvēkiem, varam tās kārtīgi aplūkot. Vēl mūsu parkā esam redzējuši arī papagaiļus. Kad devāmies apskatīt karalienes pili, parkā redzējām pat pelikānus!
 
Bet joks ir par kādu citu dzīvu radībiņu. Vienā no pašām pirmajām sestdienām rīta agrumā devāmies apskatīt apkārtni. Ejam pa ietvi un pēkšņi no krūmiem mūsu priekšā iznāk lapsa. Mums galvā tikai viena doma - jāsargā bērni, lapsa noteikti ir traka. Stāvam un gaidam, kas notiks. Lapsa paskatās uz mums un savā elegantajā pastaigas solītī aizstaigā uz citiem krūmiņiem. Neliels šoks un dodamies tālāk. Vēlāk noskaidrojām, ka lapsas Londonā kā tādi kaķi, pieraduši pie cilvēkiem un arī dienas laikā dodas savās gaitās pa pilsētas ielām. Tā mēs viņas vēl pāris reizes esam redzējuši, pie lielveikala dienas laikā, piemēram.

3 komentāri:

  1. Paldies par interesantajiem aprakstiem! :)
    janis p.

    AtbildētDzēst
  2. Ja , izklausas jums tur iet jautri ! Nu gluzi ka tai filma par italiesiem Krievija ! Lai veicas !

    AtbildētDzēst